Υπηρεσίες

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

 

Στο οδοντιατρικό κέντρο "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ Α.Ε." μπορούμε να καλύψουμε όλα τα επεμβατικά περιστατικά στην περιοχή της στοματικής κοιλότητας, όσο δύσκολα κι αν είναι, ακολουθώντας αυστηρά όλες τις προδιαγραφές των χειρουργικών αρχών της ιατρικής, συνδυάζοντάς τες με ευχάριστο κλίμα σε φιλικό περιβάλλον, ακόμη και για τους πιο φοβισμένους οδοντιατρικούς ασθενείς.

 

Πιο συγκεκριμένα επιτελούνται τα εξής:

 • Χειρουργική αφαίρεση σωφρονιστήρων
 • Xειρουργικές εξαγωγές ριζών και εγκλείστων δοντιών
 • Xειρουργική αφαίρεση κύστεων και ακρορριζεκτομές
 • Στοματολογικά περιστατικά
 • Βιοψίες - Εξειδικευμένο τεστ ανίχνευσης καρκίνου του στόματος
 • Παθήσεις κροταφογναθικής διάρθρωση
 • Πόνοι, νευραλγίες προσώπου

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΝΟΣΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΙΟΥ

 

Ουλίτιδα είναι μια φλεγμονώδης νόσος των ούλων που οφείλεται στη συγκέντρωση μικροβιακής πλάκας και σαν κύριο σύμπτωμά της έχει την αιμοραγγία των ούλων ή εντοπισμένα ή γενικευμένα, κατά το βούρτσισμα ή και χωρίς προφανή λόγο.

 

Περιοδοντίτιδα είναι μια πιο προχωρημένη νόσος του στόματος, που φαίνεται να οφείλεται σε αναερόβια μικρόβια και εμπλέκονται σε αυτή όλοι οι ιστοί που περιβάλλουν και στηρίζουν το δόντι (ούλα και οστό στήριξης).

Αποτέλεσμα της περιοδοντίτιδας είναι να χάνονται ακόμη και φαινομενικά υγιή δόντια λόγω του νοσηρού υποστρώματος των ούλων και κατ' επέκταση του οστού της γνάθου.

Η θεραπεία της ουλίτιδας και της περιοδοντίτιδας γίνεται από τον οδοντίατρο. Είναι ο μόνος που μπορεί να δώσει τη λύση, με καθαρισμούς των δοντιών και αποξέσεις των ριζών.

Ανάλογα με την έκταση του προβλήματος, ο οδοντίατρος μπορεί να συστήσει συντηρητική ή και χειρουργική θεραπεία σε ένα ή περισσότερα τεταρτημόρια του στόματος, με ή χωρίς χρήση laser ανάλογα με το περιστατικό.

 ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΟΔΟΝΤΙΚΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΝΩΔΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

 

Το εμφύτευμα είναι τεχνητό υποκατάστατο της ρίζας ενός φυσικού δοντιού και τοποθετείται στη γνάθο, συχνά εκεί όπου έχει χαθεί το φυσικό δόντι, ή σε κάποια "στρατηγική" θέση για τον οδοντίατρο. Το εμφύτευμα μπορεί να δώσει λύση σε άτομα που έχουν χάσει ένα ή περισσότερα δόντια, καθώς και σε άτομα που έχουν χάσει όλα τους τα δόντια!

Τα εμφυτεύματα αποτελούν τη μακροβιότερη και ανετότερη λύση, αρκεί να έχει γίνει σωστή επιλογή περιστατικού ! 

Τα εμφυτεύματα τοποθετούνται σε όσους έχουν καλή οστική μάζα και είναι σε γενικές γραμμές υγιείς. Η οστική μάζα μπορεί να υποστεί βελτίωση. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία είναι το ιατρικό ιστορικό του ασθενούς, η καλή στοματική του υγιεινή και οι τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο. 

Τα πλεονεκτήματα από την τοποθέτηση εμφυτευμάτων είναι ανυπολόγιστης ποιοτικής αξίας.

 • Δίνουν την αίσθηση και την εμφάνιση των φυσικών δοντιών.

 • Δε χρειάζεται να τροχίσουμε παρακείμενα δόντια για την τοποθέτηση προσθετικών εργασιών.

 • Δεν έχουμε σε βάθος χρόνου συρρίκνωση της οστικής μάζας.

 • Αισθανόμαστε απόλυτα σταθερές τις προσθετικές εργασίες, ακόμη και τις κινητές.

 • Αποκτούμε τέλεια μασητική ικανότητα, άριστη ομιλία, ένα φυσικό χαμόγελο.

 • Εχουμε πια αυξημένη αυτοπεποίθηση!

Το εμφύτευμα είναι ο πιο σύγχρονος και διαδεδομένος τρόπος αντικατάστασης ελλειπόντων ή κατεστραμμένων δοντιών. Είναι φτιαγμένο από τιτάνιο, υλικό βιοσυμβατό και τοποθετείται στο οστό της γνάθου, εκεί όπου βρισκόταν η ρίζα του δοντιού που λείπει.

Ενα εμφύτευμα μπορεί να εμφυτευθεί και αμέσως μετά την εξαγωγή του κατεστραμμένου δοντιού. Για τη διαδικασία εμφύτευσής του χρειάζονται γύρω στα 15 λεπτά και γίνεται με τοπική αναισθησία. 


 

Συλλογή
ΓΙΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ Ι.Κ.Ε.

Ολυμπίου Γεωργάκη 7

50100 Κοζάνη, Ελλάδα

makedent@gmail.com

Τηλ. +30 24610 21123

Φαξ: +30 24610 21123

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Η κλινική λειτουργεί με ραντεβού

Δευ-Τρ-Τετ-Πεμ-Πα

9:00 - 13:30 και 

Δευτέρα-Τρίτη-Πέμπτη-Πα     

17:30-20:30

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ
 • Wix Facebook page

© 2015 ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ Ι.Κ.Ε.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now